Työryhmähaut

su 8.10.2023 klo 12-15 Balladi Pahaniemen neidosta


su 8.10.2023 klo 12-15 
Balladi Pahaniemen neidosta

Paikka: Raision Teatteri (Juhaninkuja 3, Raisio)

Ensi-ilta Krookilan Kotiseutukeskuksella la 6.7.2024.

Balladi Pahaniemen neidosta on todellisuuteen perustuva, kuvitteellinen tarina Raision paikallishistoriasta. 1700-luvun puolessa välissä Pahaniemessä sijaitsi kolme maalaistaloa, joista yksi oli Seilin saarelle veroja maksanut Keskitalo.

Näytelmän päähenkilö, Anna oli kyseenalaistava ja tiedostava nuori nainen, jolla suuri sydän ja vahva oikeudentaju. Hän joutuu tästä syystä toistuvasti vaikeuksiin. Naisen asema oli hyvin erilainen 1700-luvulla kuin nykypäivänä.  Naisiin kohdistuvien odotusten vertailu on hyvin kiinnostavaa ja herättää ajatuksia siitä, miten naisen asema onkaan muuttunut. Yhteiskunnassa vaikuttavat normistot perustuivat vahvasti kristinuskon oppeihin, mutta myös taikausko ohjaili ihmisten arkielämää. Näiden normistojen ja yleisen moraalikäsityksen vertaileminen on näytelmän teeman osana.

Näytelmän rakenne on hyvin perinteinen antiikin tragedia, johon on sävelletty runsaasti melodista, balladinomaista musiikkia. Halusimme tehdä näytelmän, joka olisi viihdyttävä, ajatuksia herättävä ja katsojia koskettava elämys.

Näytelmän käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Mirja Ahonen ja Irma Reunamo.

Ilmoittaudu mukaan castingiin: unka.ahonen@gmail.com