Balladi Pahaniemen neidosta

Raision historiaan perustuva uusi musiikkinäytelmä

Näytelmä kertoo Pahaniemen neidon, Annan kasvusta nuoreksi naiseksi maalaistalon tyttärenä. Anna on hyväsydäminen ja vankkumattoman oikeudentajuinen. Hän törmää toistuvasti ajan ahtaisiin käyttäytymis sääntöihin ja normeihin. Anna etsii suurempaa tarkoitusta elämälleen ja lähtee työhön Seilin saarelle.  Siellä hänen elämänsä suunta muuttuu kohtalokkaalla tavalla.

Esitys sisältää syvältä koskettavia tapahtumia, mutta myös huumorintäyteisiä sattumuksia sen ajan maalaiselämästä. Näytelmään on sävelletty runsaasti uutta musiikkia. Raision Teatterissa ensi kesänä nähtävä Balladi Pahaniemen neidosta on varmasti viihdyttävä, ajatuksia herättävä ja katsojia koskettava elämys.

Balladi Pahaniemen neidosta perustuu Raision ja Seilin saaren historiaan, mutta on pääosin kuitenkin kuvitteellinen. Pahaniemessä sijaitsi 1700-luvun puolivälissä kolme maatilaa, joista yksi oli Seilin saarelle veroja maksanut Keskitalo. Pahaniemi, joka nykyään on Turun kaupunginosa, on kuulunut Raisioon 1949 asti.

Rooleissa:
Viola Nyyssönen, Elsa Wilenius, Iiris Kauhanen, Hannu Aali, Ari Tähtinen, Jerry Alajoki, Hanna Suomi, Anne Rinne, Merja Hernenurmi, Minna Kimiläinen, Heli Palomaa, Hannu Rinne, Teropetteri Salminen, Ismo Reunamo, Päivi Johansson

Taiteellinen työryhmä:
Käsikirjoitus ja ohjaus: Mirja Ahonen ja Irma Reunamo
Laulujen sävellys ja sanoitus: Jussi Ahonen
Laulujen sovitus ja harjoitus, äänimaailma: Jouni Lehtonen
Puvustus: Kirsi Vaara
Maskeeraus: Hanna Mehto
Koreografia: Jatta Pirinen
Tarpeisto: Irma Reunamo
Lavastuksen suunnittelu: Mirja Ahonen
Graafinen suunnittelu: Tomi Aho
Ääniteknikot: Sonja Nikander, Pekka Heikkilä ja Jonita Arema
Valokuvat: Urpo Helenius
Prokkiskummi: Maria Viitakoski
Tuotanto ja markkinointi: Laura Hurme ja markkinointitiimi

Ensi-ilta: 6.7.2024
Muut esitykset: ti 9.7. / ke 10.7. / to 11.7. / su 14.7. / ti 16.7. / ke 17.7. / to 18.7. / su 21.7. / ti 23.7. / ke 24.7 / to 25.7. / su 28.7. / ti 30.7. / ke 31.7.2024

Arkisin klo 19:00, viikonloppuisin klo 17:00

Liput:
Peruslippu 20 €
Eläkeläinen/opiskelija/työtön 15 €
Lapset 5-15 v. 12 €⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ (alle 5 v. ilmaiseksi) 
Teatterialan lippu 8 €